20km

Locatie :
Brussel, België

Datum :
28 mei 2023

Het is zover! We lanceren de inschrijvingen voor de 20 km door Brussel!

Of je al hebt deelgenomen of niet, of je nu wandelt of loopt, we nodigen je uit om samen met ons de uitdaging van deze beroemde race aan te gaan! De mythische 20 km van Brussel is een echte gelegenheid om jezelf te overtreffen maar ook om je in te zetten voor een belangrijk doel.

Waarom inschrijven via Viva Salud?

In de eerste plaats voor de sfeer! Voor de race ontmoeten alle deelnemers elkaar in een zaaltje dichtbij de start. Daar ontvang je jouw rugnummer, een t-shirt en een ontbijt aangepast aan de fysieke inspanning. Na de race voorzien we een lunch.

Daarnaast betekent je inschrijving bij Viva Salud dat je je engageert in de strijd voor het recht op gezondheid.

De grootste uitdaging

Naast de sportieve uitdaging is je belangrijkste doel geld in te zamelen. Door mee te doen met onze organisatie dagen we je namelijk uit om minstens 250 euro per persoon in te zamelen. De vorige edities toonden dat deze uitdaging zeker realistisch is. We sturen je tips om jouw doel te bereiken en beantwoorden graag al jouw vragen. Jouw fondsenwerving zal onze partners in Palestina, de DR Congo en de Filipijnen rechtstreeks ondersteunen.

Loop (of wandel) voor onze nieuwe campagne

Met onze campagne ‘Zorgen voor de zorg’ willen we regeringen oproepen actie te ondernemen tegen de arbeidsomstandigheden van werknemers in de gezondheidszorg die steeds onzekerder worden. Overal ter wereld staken en demonstreren gezondheidswerkers om het gebrek aan personeel en uitrusting aan de kaak te stellen, te waarschuwen voor de toename van het aantal burn-outs en loonsverhogingen te eisen. De oorzaak van dit alles: toenemende privatisering en vele besparingen.

Als gevolg hiervan verlaten gezondheidswerkers de sector omdat deze niet alleen onaantrekkelijk maar ook chaotisch is geworden. Gezondheidssystemen over de hele wereld raken uitgeput. Het wordt tijd dat regeringen actie ondernemen en opnieuw investeren in de zorg. Onze gezondheid hangt ervan af.

Lees binnenkort meer over onze campagne.

Wat je krijgt:

Heb je nog vragen, aarzel dan zeker niet om mij te contacteren (steffi@vivasalud.be of 02/209 23 65).