Online vorming voor sociale bewegingen | Viva Salud

Online vorming voor sociale bewegingen

Vormingsdag mei

Op 6 en 8 mei vindt het tweede deel van onze vormingsmomenten voor sociale bewegingen plaats! Samen met Solidagro, Dwagulu Dekkente, intal en Cubanismo.be organiseren we lezingen en workshops voor de leden en vrijwilligers van sociale organisaties. Doe jij ook mee?

6 mei – De val van Icarus met Nick Meynen

Op donderdag 6 mei (19u30-21u) organiseren we een lezing met Nick Meynen naar aanleiding van de publicatie van zijn boek “De val van Icarus”. Daarin legt hij uit dat de pandemie geen accident is. Noch een straf van god, wraak van Moeder Natuur of kwestie van karma. Ze is wel een logische consequentie van de politieke keuzes die onze beleidsmakers al decennialang maken, keuzes die mens en planeet verdrinken in het ijskoude water van de egoïstische berekening. Er is geen weg terug naar normaal, stelt Meynen, want niets aan de precorona-economie was normaal. Tijdens deze lezing zal Nick Meynen dieper ingaan op de oorzaken van de sociale en ecologische onrechtvaardigheden die we vandaag kennen en de linken tussen hen in.

Er is vertaling naar het Frans voorzien.

8 mei: Workshop dekolonisering met Nyanchama Okemwa

Op zaterdag 8 mei (10u-12u) vindt er een workshop dekolonisering plaats met Nyanchama Okemwa. Onze maatschappij is een product van de kolonisering. Ook de manier waarop we werken binnen onze organisaties wordt hierdoor beïnvloed, niemand is compleet onbevooroordeeld. Tijdens deze workshop gaan we in gesprek over dekolonisering. Wat is dekolonisering? Hoe bekijk je het volgens een systeembenadering en hoe leeft het vandaag voort? Welke implicaties heeft dit voor internationale samenwerking en hoe kan mijn organisatie bijdragen aan de dekoloniseringsstrijd? Samen met Nyanchama Okemwa gaan we op zoek naar concrete handvaten om binnen de eigen organisatie aan de slag te gaan.

Opgelet: deze sessie vindt enkel in het Nederlands plaats, er is geen vertaling voorzien.

Op zaterdag 8 mei (10u-12u) vindt er ook een Franstalige workshop rond dekolonisering plaats. Schakel om naar de Franstalige versie van deze pagina om de omschrijving te bekijken.

De sessies vinden plaats via Zoom. De link wordt telkens een dag op voorhand verzonden. Deelname is gratis.

Heb je nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar nicky@vivasalud.be.