#NotATarget

Campagne #NotATarget: Kom op voor activisten en onze gezondheid!

Activisten, zorgwerkers, gezondheidsorganisaties en sociale bewegingen die opkomen voor het recht op gezondheid zijn wereldwijd het slachtoffer van repressie. We kunnen pas gezond zijn als zij in veiligheid zijn. Ze zijn geen doelwit!

Kracht voor verandering

Activisten, zorgwerkers, gezondheidsorganisaties en sociale bewegingen die opkomen voor het recht op gezondheid zijn een belangrijke kracht voor verandering. Ze bieden zorg aan kwetsbare bevolkingsgroepen en maken het gezondheidsbeleid rechtvaardiger.

Een doelwit

Toch zijn deze kritische stemmen te vaak een doelwit. Vooral in landen waar de democratische ruimte onder druk staat. Ze worden geïntimideerd, gearresteerd en soms zelfs vermoord. Sommigen stoppen uit angst met hun werk. Anderen kunnen hun werk niet voortzetten om juridische redenen of omdat hun het leven is ontnomen. De financiële middelen van gezondheidsorganisaties worden ook ondermijnd door smeercampagnes en juridische aanvallen. Daardoor wordt het moeilijker essentiële zorg aan te bieden en sociale verandering af te dwingen.

Hun veiligheid, onze gezondheid

De repressie heeft een enorme invloed op de toegang tot gezondheidszorg. Ze raakt niet alleen de gezondheidsorganisaties en het zorgpersoneel, maar ook de gezondheid van de bevolking zelf. We kunnen pas gezond zijn als zij in veiligheid zijn. Activisten, zorgwerkers, gezondheidsorganisaties en sociale bewegingen die opkomen voor het recht op gezondheid mogen nooit een doelwit zijn. Doe mee met de campagne #NotATarget en steun hen wereldwijd!Berichten

Actualité,Actualiteit,Campagne,Campaign

PODCAST #NOTATARGET

EPISODE 1. BEING A HEALTH ACTIVIST IN THE PHILIPPINES
We hoorden van Kat Berza – die werkt bij de Raad voor Gezondheid en Ontwikkeling in de Filippijnen – en Cristina Palabay – een gezondheidsactiviste bij Karapatan. Beiden zijn directe slachtoffers van regeringsonderdrukking.

Meer lezen

DOE MEE! STEUN GEZONDHEIDSACTIVISTEN WERELDWIJD

TOON JOUW SOLIDARITEIT!

Maak een foto met een solidariteitsboodschap voor onze partners. Stuur hem naar onze collega Victor via victor@vivasalud.be. We versturen in december alle foto’s en boodschappen naar het kabinet van minister Kitir. Zo roepen we op om de sociale beweging voor gezondheid wereldwijd te blijven beschermen.


Defend the Defenders

KOM IN ACTIE!

Trek op 9 december mee de straat op in Brussel tijdens Defend The Defenders. Samen met andere sociale organisaties zetten we het belang van sociale bewegingen en activisten in de kijker.

Vrijdag 9 december 2022 – Brussel


DOE EEN GIFT!

Steun de sociale beweging voor het recht op gezondheid in Palestina, de Filipijnen en de DR Congo. Doe een gift op het rekeningnummer van Viva Salud BE17 5230 8138 7321 (met vermelding “gift: NotATarget”). Of doe een gift via de actiepagina van de campagne.