Voor publieke gezondheidssytemen

De meeste landen in de wereld hebben het recht op gezondheid erkend. Toch hebben minstens 400 miljoen mensen wereldwijd geen toegang tot essentiële gezondheidszorg. Bovendien zit onze maatschappij boordevol ongelijkheden. En die maken de bevolking ziek.

Meer lezen
gezonde werkomstandigheden conditions de travail saines

Voor gezonde werkomstandigheden

Mensen brengen een groot deel van hun leven al werkend door. De omstandigheden waarin ze hun werk uitvoeren bepalen dus voor een aanzienlijk deel hun gezondheid. Het recht op gezondheid kan niet bestaan zonder het recht op een gezonde werkomgeving.

Meer lezen
sociale bewegingen mouvements sociaux

Sociale bewegingen voor het recht op gezondheid

Sociale bewegingen lopen voorop bij de verdediging en bevordering van het recht op gezondheid. Hun rol in het publieke debat en het gezondheidsbeleid wordt in grote mate bepaald door de democratische ruimte, die wereldwijd krimpt.

Meer lezen
Deel het vaccin niet het virus

Deel het vaccin, niet het virus

Nu meerdere vaccins tegen COVID-19 zijn goedgekeurd en de vaccinatiecampagne in een aantal landen begint te lopen, groeit de hoop dat het einde van de pandemie in zicht is. Maar niemand is veilig tot iedereen veilig is. Daarom heeft iedereen wereldwijd toegang nodig tot het vaccin. Om dat mogelijk te maken is er wel actie nodig. Doe jij mee?

Meer lezen

Steun de strijd tegen corona wereldwijd

Met de coronapandemie beleven we wereldwijd een ongeziene gezondheidheidscrisis. Ook in de Filipijnen, Congo, Palestina en Cuba strijden onze partners tegen de verspreiding van het virus en roepen ze op voor een sterkere publieke gezondheidszorg.

Meer lezen