PHM People's Health Assembly 4

Samenwerking

‘Samen strijden voor gezondheid’, onze baseline zegt het al. Enkel door onze krachten te bundelen kunnen we het recht op gezondheid afdwingen.

Daarom hebben we niet alleen partners in het Zuiden. Ook in België werken we samen met andere organisaties en netwerken.

Op internationaal vlak is Viva Salud actief in de People’s Health Movement, een internationaal netwerk voor het recht op gezondheid.

We werken nauw samen met de ngo’s FIAN Belgium, Quinoa en Solidagro.

In België werken wij nauw met intal, een beweging voor internationale solidariteit, die opkomt voor het recht op gezondheid, ontwikkeling en vrede. Ze telt honderden vrijwilligers en symphatisanten en een tiental lokale groepen. Via lokale en nationale activiteiten wil intal zoveel mogelijk mensen sensibiliseren, organiseren en mobiliseren voor een meer rechtvaardige en solidaire wereld.

Daarnaast werken we nauw samen met Cubanismo.be, een solidariteitsbeweging met Cuba. Ondanks alle tegenkanting bewijst Cuba immers dat een goede gezondheid voor iedereen haalbaar is, zelfs in een relatief arm land dat moet opboksen tegen de blokkade van de Verenigde Staten.

Het spreekt voor zich dat we ook samenwerken met vele andere organisaties: ngo’s, sociale bewegingen, solidariteitsgroepen en andere. Dat kan gaan om punctuele samenwerkingsverbanden, campagnes, technische interventies enz.

Viva Salud is lid van:

We werken ook samen met verschillende instanties die het financieel mogelijk maken dat we samen met onze partners ons programma kunnen uitvoeren: