Documentaire-Vlog: Running for Freedom, film van een marathon in Palestina

Wanneer het loopteam van Viva Salud naar Bethlehem reist om er deel te nemen aan de Palestina Marathon, weten ze nog niet dat ze veel meer gaan doen dan enkel hardlopen.

Vorig jaar, in maart 2023, had een van onze lopers, een Brusselse videograaf van beroep, het idee om een documentaire-vlog te maken van de reis.

En het resultaat is verbluffend! We worden ondergedompeld in het hart van de Israëlische onderdrukking. Via historische omwegen en fragmenten uit actuaprogramma’s komen we veel te weten over de onderdrukking door Israël. Van Ramallah tot Hebron, van Nablus tot Bethlehem horen we getuigenissen van Palestijnse gezondheidswerkers, jongeren, lokale gidsen, culturele organisaties en onderzoekers.

Een cocktail van opstand, solidariteit en collectief verzet om te ontdekken en te delen!

Organiseer samen met ons een vertoning

Natuurlijk is er ook een link met de huidige gebeurtenissen in de Gazastrook: deze documentaire vormt een grote meerwaarde om de huidige crisis beter te begrijpen.

Ben je begaan met wat er gebeurt in Palestina en ken je een locatie waar deze film zou kunnen worden vertoond? Het team van lopers en Viva Salud organiseert graag vertoningen in heel België! Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!Steun ziekenhuizen in Gaza !

Noodoproep van onze partner AWDA, die twee ziekenhuizen en zes gezondheidscentra draaiende houdt in Gaza! We blijven AWDA steunen zodat ze gewonde burgers kunnen blijven behandelen.

(*Voor een gift van 40 euro geniet je dus een fiscaal voordeel van 18 euro. Het kost je uiteindelijk slechts 22 euro. Je ontvangt ons fiscaal attest ten laatste in de maand april van het jaar dat volgt op je gift(en).)