vrijwilliger ManiFiesta 2019

Word vrijwilliger

Viva Salud strijdt voor het recht op gezondheid wereldwijd. Die strijd kunnen we alleen samen winnen. Dankzij de inzet, tijd en financiële steun van vele sympathisanten, schenkers en vrijwilligers kunnen we sociale bewegingen steunen in hun strijd voor het recht op gezondheid en sociale rechtvaardigheid.

Wil ook jij graag meedoen als vrijwilliger, dan zijn er mogelijkheden zat. Je kan je inzetten voor specifieke taken of bijspringen waar nodig, op regelmatige basis of voor een bepaalde periode.

Vind je in het aanbod niets dat bij jou past, maar heb je een concreet voorstel of talent dat je graag wil inzetten? We horen het graag!

Vragen over vrijwilligerswerk bij Viva Salud

Je mag vrijwilligerswerk doen vanaf het jaar waarin je 16 jaar wordt. In sommige gevallen moet je wel toestemming vragen:

  • als je werkloos of bruggepensioneerd (SWT) bent, vul je het C45B-formulier in en bezorg je het via je vakbond of hulpkas aan de RVA
  • als je een leefloon krijgt via het OCMW, vraag je toestemming aan je dossierbeheerder bij het OCMW
  • als je een uitkering krijgt via de mutualiteit, vraag je toestemming aan de adviserend geneesheer bij je mutualiteit
  • als je asielzoeker bent, meld je dit bij Fedasil of het OCMW

Als vrijwilliger bij Viva Salud ben je verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid. Dat betekent dat Viva Salud aansprakelijk is voor de schade die je veroorzaakt aan derden, tenzij je de fout met opzet maakt, een zware fout begaat, of een lichte fout die je blijft maken na herhaaldelijke waarschuwingen.

Als vrijwillliger ben je ook verzekerd voor lichamelijke schade, bijvoorbeeld wanneer je een ongeluk hebt tijdens of op weg naar je vrijwilligerswerk.

Vrijwilligers krijgen op verzoek reële kosten terugbetaald op basis van bewijsstukken.

Zit je te popelen om er als vrijwilliger in te vliegen bij Viva Salud? Dan nodigen we je graag uit op ons kantoor om elkaar wat beter te leren kennen. Je maakt kennis met onze andere medewerkers zodat je weet bij wie je voor wat terecht kan en je krijgt een introductie tot wat we doen in België en in onze partnerlanden.

Afhankelijk van de activiteiten die je wil doen, voorzien we een aangepaste omkadering met een briefing, vormingen, documentatie, persoonlijke begeleiding…

In dit document vind je alle informatie over onder meer verzekeringen, contactpersonen, omkadering.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van vrijwilligersactiviteiten en sluit je aan bij onze
Viva Salud volunteers op Facebook.