namnama

Namnama: solidariteit tussen activisten!

Wil je sociale bewegingen versterken in hun strijd voor het recht op gezondheid en sociale rechtvaardigheid? Met Namnama kan je op een concrete manier activisten in de Filipijnen steunen. Je steunt de scholing van de kinderen van Filipijnse activisten en helpt hen om zich in te zetten voor de sociale bewegingen en de strijd voor het recht op gezondheid in hun land.

Waarom is jouw steun nodig?

In de Filipijnen zetten veel vakbondsleden en mensenrechtenactivisten zich vrijwillig in voor hun gemeenschap. Er zijn geen subsidies of bijdragen om de school van hun kinderen te betalen. Soms kan dit hen ervan weerhouden zich actief in te zetten voor de verdediging van de mensenrechten.

Namnama betekent “hoop” in het Ilocano, een van de talen van de Filipijnen. Met jouw steun zorg je ervoor dat het schoolgeld voor kinderen geen belemmering vormt voor Filipijnse activisten.

Hoe werkt het?

  • Je doet een maandelijkse bijdrage.
  • Wij sturen alle donaties jaarlijks naar het Center for Trade Union and Human Rights, dat de bijdragen verdeelt onder elk kind op school waarvan de ouders actief zijn in de sociale beweging.
  • Twee keer per jaar sturen wij jou nieuws over de activisten en hun gezinnen.

Je maandelijkse steun wordt beschouwd als een gift en geeft recht op een fiscaal attest. Als je Namnama wil steunen, vul dan dit formulier in en wij nemen contact met je op.

Wil je graag een activist steunen? Vul dan het online formulier in en we nemen contact met je op. 

« In veel landen moeten vakbondsleden voortdurend vrezen voor ontslag vanwege hun vakbondsactiviteiten. Daarom kan het Namnama-project echt een verschil maken. »