Voer mee campagne! - Viva Salud

campagnes

Voer mee campagne!

Het doel van al onze campagnes is het versterken van het recht
op gezondheid. Sensibiliseren, organiseren, ondersteunen en in
actie komen zijn essentieel voor een gezonde samenleving.


Samen staan we sterker om politieke keuzes te veranderen.
Vind hier onze laatste campagnes terug en kom in actie!


#NotATarget_2022

Campagne #NotATarget: Kom op voor activisten en onze gezondheid!

Activisten, zorgwerkers, gezondheidsorganisaties en sociale bewegingen die opkomen voor het recht op gezondheid zijn wereldwijd het slachtoffer van repressie. We kunnen pas gezond zijn als zij in veiligheid zijn. Ze zijn geen doelwit!


pesticiden

Verboden pesticiden: overal even dodelijk!

Tonnen dodelijke pesticiden, verboden in Europa, worden naar lage inkomenslanden geëxporteerd, waar ze enorme schade toerichten aan de gezondheid van landbouwers en het milieu. Ironisch genoeg komen deze verboden pesticiden via voedselimport ook terecht op ons bord.


Defend the Defenders

Defend The Defenders

Op 10 december vieren we de ondertekening van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, 73 jaar geleden. Sindsdien blijven sociale bewegingen onze basisrechten verdedigen. Zo kwam waardig werk er dankzij stakingen, stopten inheemse groepen mijnbouwprojecten en plaatsen betogende jongeren klimaatrechtvaardigheid hoger op de agenda.


virus

Deel het vaccin, niet het virus

Nu de vaccinatiecampagne in enkele landen volop aan de gang is, lijkt het einde van de pandemie in zicht. Maar niemand is veilig tot iedereen veilig is. Daarom heeft iedereen wereldwijd toegang nodig tot het vaccin. Om dat mogelijk te maken is er wel actie nodig. Deel het vaccin, niet het virus. Doe jij mee?