Ga je mee op een sportief en solidair avontuur?

Op 1 maart 2024 loopt Viva Salud opnieuw de Palestine Marathon om aandacht te vragen voor de bewegingsvrijheid van de Palestijnen.

Samen met onze Palestijnse partners organiseren we al jaren een solidariteitsreis naar Palestina om mensen bewust te maken van de Palestijnse strijd. Een week lang reizen we door de bezette Westelijke Jordaanoever, waar we de partnerorganisaties van Viva Salud ontmoeten en hun werk beter leren kennen. Vanuit onze uitvalsbasis in Ramallah bezoeken we belangrijke steden zoals Nablus, Hebron, en Bethlehem. Lokale gidsen vertellen ons over de illegale bezetting door Israël en de impact op het dagelijkse leven van duizenden Palestijnen.

Op het hoogtepunt van de reis, op 1 maart, lopen we de Freedom of Movement Marathon. We passeren de illegale Apartheidsmuur, Israëlische controleposten, twee vluchtelingenkampen en de oude straten van Bethlehem. Zo zet de marathon de beperkte bewegingsvrijheid van de Palestijnen in de schijnwerper, een direct gevolg van het Israëlisch kolonialisme. Je kan 7km, 10km, 21km of de volledige marathon lopen. Ga je de uitdaging aan?


Heb je interesse? Een van onze lopers heeft van de ervaring een geweldige vlog gemaakt!
Deze bekijken zal je volledig overtuigen om mee te doen aan de marathon en de Palestijnse strijd te steunen:


Wat houdt het in?

Een voorbereidingstraject:
Voorafgaand aan de marathon en de reis word je verwacht op 4 infosessies en zal je een eerste keer kennismaken met het werk van onze partners Bisan en Health Work Committees (HWC). Tijdens de 4 sessies word je voorbereid op de reis en je deelname aan de marathon. We bespreken de geschiedenis van Palestina, de huidige politieke situatie, de reisplanning en de veiligheidsvoorschriften. Omwille van het belang van deze infosessies, is aanwezigheid verplicht. De sessies gaan door in de kantoren van Viva Salud, Haachtsesteenweg 53 in Brussel (het exacte tijdstip wordt ruim op voorhand  gecommuniceerd):

Geld inzamelen voor de strijd voor het recht op gezondheid:
in de maanden voor ons vertrek zamelen we samen minimum €500 per persoon in voor het werk van Viva Salud en onze partners in Palestina. De reis en deelname aan de marathon zijn een goede gelegenheid om onze vrienden, familie en collega’s bewust te maken van de situatie in Palestina. Wij begeleiden jullie  met tips en tricks voor een geslaagde fondsenwerving. 


Betekenisvolle reis van 26 februari tot en met 3 maart 2024:
tijdens de reis brengen we een bezoek aan het onderzoeksinstituut Bisan en de gezondheidsorganisatie Health Work Committees (HWC). Beide organisaties zijn partner van Viva Salud, en krijgen te maken met zware Israëlische repressie. Tijdens ons bezoek aan de Westelijke Jordaanoever maken we kennis met deze strijdvaardige organisaties en wat ze betekenen voor het recht op gezondheid in Palestina. Je ervaart de impact van de bezetting en het belang van internationale solidariteit.


Reisarrangementen

Wij schatten de kosten van deze reis op €800. Dit omvat:


Vragen + Inschrijving

Omdat we een beperkte capaciteit hebben, vragen we bij het inschrijven een korte motivatiebrief toe te voegen van maximaal 1 pagina. Stel jezelf even kort voor en vertel ons waarom jij zo graag met ons mee wil naar Palestina!

Als je vragen hebt over de reis, neem dan rechtstreeks contact met ons op via +32 470 82 72 22. Of via e-mail: victor@vivasalud.be.

Vul het onderstaande formulier in voor 31 oktober om je in te schrijven We laten je snel iets weten!