Eerste trail en eerste inzamelactie: een succes voor Sille

Sille voor vertrek

Dit voorjaar, toen de coronamaatregelen nog volop van kracht waren, werden veel loopwedstrijden en trails afgelast of uitgesteld. Maar dat ontmoedigde Sille niet. Ze zou voor het eerst een trail van 20 km lopen voor Viva Salud. Ze zette door en liep het parcours alleen. Het resultaat: een mooie persoonlijke uitdaging en meer dan 2000 euro ingezameld voor de strijd voor een sterke publieke gezondheidszorg wereldwijd.

Van idee tot actie

Sille had dit nog nooit eerder gedaan… Alles begon met een gesprek met iemand die een eerste trailervaring achter de rug had. Sille besloot om zich in het avontuur te storten. De 20 km door Brussel waren uitgesteld, daarom koos ze voor het een loopwedstrijd die nog doorging, de Ohm Trail in Aywaille. Sille start de fondsenwerving en begint te trainen. Dankzij haar doorzettingsvermogen en de tips die ze kreeg van Viva Salud slaagt ze erin om haar vrienden, kennissen en contacten op Facebook te mobiliseren. Elke dag stuurde ze enkele berichtjes. Tot ze uiteindelijk op haar eentje meer dan 2000 euro inzamelt!

Op koers blijven

Uiteindelijk werd ook de trail afgelast. Sille laat zich niet ontmoedigen en houdt zich aan haar doelstelling. Ze loopt het voorziene trailparcours alleen, begeleid door een vriend om haar te helpen mocht er iets voorvallen en om enkele foto’s te nemen. Ze wou eerst 10 km stappen. Uiteindelijk liep ze 20 km met 1200 m hoogteverschil en 3 kilo op de rug!

Een mooie en geëngageerde persoonlijke uitdaging

Sille heeft zichzelf overstegen in een schitterende, geëngageerde uitdaging voor een doel dat haar nauw aan het hart ligt. Het enige dat ze jammer vindt is dat ze niet meer tijd had om nog meer mensen te contacteren om nog meer geld in te zamelen.

Proficiat en dank je Sille !

Ga jij ook de uitdaging aan?

Word jij ook een van onze sporthelden of sportheldinnen dit jaar? Ga een sportieve uitdaging aan voor Viva Salud en het recht op gezondheid wereldwijd!

Het is een uitstekend moment om je in te schrijven voor de 20 km door Brussel, de (halve) marathon van Antwerpen of een sportieve uitdaging op ManiFiesta. Meer info vind je op deze pagina.