Standaard - Viva Salud
Open brief

Open brief aan de eerste minister: steun de ‘TRIPS waiver’

Eind november zal de ministerraad van de Wereldhandelsorganisatie een beslissing nemen over de ‘TRIPS waiver’, het voorstel dat oproept om de patenten op coronavaccins op te heffen. Ons land blokkeert het voorstel nog steeds. In een open brief roepen voormalige parlementsleden Marleen Temmerman, Reginald Moreels en Wivina Demeester onze regering op om hun verzet tegen het voorstel te staken.

Meer lezen
Vormingsdag sociale bewegingen - mouvements sociaux

Vormingsdag voor sociale bewegingen

Op zaterdag 27 november, in aanloop naar Defend the Defenders, een actie op de Internationale dag voor Mensenrechten (10 december), organiseren Solidagro en Viva Salud een inspirerende vormingsdag over en voor sociale bewegingen.

Meer lezen
Palestijnse mensenrechtenorganisaties Organisations palestiniennes

Israël: stop criminalisering van Palestijnse mensenrechtenorganisaties

Op vrijdag 22 oktober 2021 kondigde de Israëlische regering aan dat zij zes Palestijnse mensenrechtenorganisaties, waaronder directe partners van Belgische NGO’s, voortaan als “terroristische organisaties” beschouwt. We roepen België en de Europese Unie op om van Israël te eisen dat deze maatregel onmiddellijk wordt ingetrokken.

Meer lezen
Cubanismo.be bij container

Onze paascampagne met Cubanismo.be haalt de Cubaanse pers!

In samenwerking met heel wat andere Cubaanse solidariteitsorganisaties en Cubanen in België vulde Cubanismo.be twee containers met materiaal waar Cuba door de Amerikaanse blokkade moeilijk aan kan geraken: van ziekenhuisbedden tot thermometers. Een derde container zal binnenkort vertrekken naar het eiland!

Meer lezen
Palestina vaccinatiecampagne campagne de vaccination

Palestina: Een vaccinatiecampagne onder apartheid

“De structurele ongelijkheid in toegang tot vaccins tussen Israëlische en Palestijnse burgers is waanzinnig. De enige conclusie is dat Israël anno 2021 nog steeds een systeem van apartheid hanteert”, stelt Firas Jaber van onze Palestijnse partnerorganisatie Al Marsad naar aanleiding van een rapport over de Palestijnse vaccinatiecampagne.

Meer lezen
Séminaire approche droits / seminarie Rechtenbenadering

3/12 : seminarie ‘Rechtenbenadering’

Wat zijn de specifieke kenmerken en voordelen van de rechtenbenadering?
We nodigen jullie uit om samen onze ervaringen op het gebied van de rechtenbenadering te ontdekken. In 8 sessies (soms parallel) zullen we verschillende thema’s behandelen.

Meer lezen