Niet te missen op ManiFiesta: het Viva Salud-programma!

ManiFiesta 2022

Zoals elk jaar kan je ons binnenkort terugvinden op het solidariteitsfestival ManiFiesta. Op 17 en 18 september organiseren we verschillende activiteiten op dit niet te missen evenement in Oostende!

Waar vind je Viva Salud op ManiFiesta?

Net als vorig jaar kan je onze stand terugvinden op de Carré Santé, vlak aan de ingang van het festivalterrein. Geneeskunde voor het Volk nodigt er verschillende organisaties uit die actief zijn rond het thema gezondheid. Aan onze stand kom je meer te weten over onze gloednieuwe campagne #NotATarget. Kom een foto nemen en toon zo jouw solidariteit met gezonheidswerkers en -activisten onder druk.

Tegenover onze stand op de Carré Santé vind je onze bekerstand terug. Dit jaar kan je opnieuw jouw beker doneren voor het recht op gezondheid. Je betaalt geen statiegeld op je beker. In plaats van hem weg te gooien of mee naar huis te nemen kan je 50 cent doneren door je beker af te geven aan onze stand of aan één van onze vrijwilligers op het festivalterrein.

We zijn nog volop op zoek naar helpende handen! Heb je zin om je in te zetten voor het recht op gezondheid in een enthousiaste festivalsfeer? Vul het formulier hieronder in! In ruil voor vier uur vrijwilligerswerk, betalen wij je festivalticket terug.

Internationale gasten

Na twee jaar lockdown kunnen we eindelijk opnieuw internationale gasten ontvangen! Dat vieren we door meteen een grote naam uit de Palestijnse vrouwenbeweging uit te nodigen. Islah Jad zetelt in de raad van bestuur van onze partnerorganisatie Bisan en is professor Gender en Ontwikkelingsstudies aan de Birzeit-universiteit.

We verwelkomen ook Ana Vračar, internationale gezondheidsactiviste en coördinatrice van de People’s Health Movement in Europa, het internationale netwerk waar Viva Salud deel van uitmaakt.

Viva ManiFiesta

Debat Viva Salud : hoe bouwen we een economie waarin de rechten van arbeiders boven winst staan?

Op zondag om 17u organiseert Viva Salud een groot debat in Debattent B in samenwerking met ACV-CSC, ABVV, FGTB, FOS, SolSoc, IFSI-ISVI, WSM en 11.11.11.

Vertegenwoordigers van de Belgische vakbonden gaan in gesprek met de Zuid-Afrikaanse vakbondsactiviste Christine Olivier en Indiase vrouwenrechtenactiviste Mariam Dhawale over de strijd voor betere werkomstandigheden en sociale rechtvaardigheid. Wat zijn de uitdagingen, de oplossingen en hoe kunnen we elkaar versterken?

Niet te missen!

Ons programma

Naast ons eigen debat werken wij en onze internationale gasten mee aan talrijke andere activiteiten tijdens het festival.

Islah Jad gaat in gesprek met de Palestijnse activiste Ahed Tamimi en BDS-coördinatrice Fiona Ben Chekroun in de intal tent op zaterdag om 13u.

Ana Vračar neemt op zaterdag om 17u in debattent A deel aan een debat over gezonde werkomstandigheden en langdurige ziekte met Belgische en Nederlandse gezondheidswerkers, vakbondsbewegingen en mutualiteiten.

Op zondag om 13u viert ze mee het partnerschap van GVHV Schaarbeek met de Palestijnse gemeente Nablus in de tent van PvdA Brabant.

Het volledige programma van ManiFiesta kan je hier bekijken.

Koop je ticket bij internationale solidariteitsbeweging intal.

Tot dan!