Palestina Marathon de Palestine

Palestina Marathon 2023

Op 10 maart 2023 vind de Palestina Marathon opnieuw plaats in Bethlehem. Met een groep geëngageerde lopers reizen we naar Palestina om er de meest symbolische race ter wereld te lopen, lokale sociale organisaties te bezoeken en geld in te zamelen voor ons werk in Palestina. Klaar voor een onvergetelijk avontuur?

Palestina Marathon : loop de meest symbolische race ter wereld

De Palestina Marathon is een jaarlijks terugkerend loopevent sinds 2013. Naast de marathon kan je op 10 maart ook de family run van 5km, de 10km of de halve marathon lopen.

Duizenden lopers van overal ter wereld komen er samen om de aandacht te vestigen op het recht op vrije beweging, en hoe de Palestijnen dat recht wordt ontnomen. Het is de meest symbolische en meest uitzonderlijke race ter wereld. We lopen door de straten van het oude Bethlehem, langs de Israëlische checkpoints, de Apartheidsmuur en vluchtelingenkampen.

Bezoek lokale sociale organisaties

De dagen voor en na de race gaan we op bezoek bij een aantal lokale sociale organisaties in Jerusalem en de Westelijke Jordaanoever. Zo zie je met eigen ogen hoe zij te werk gaan en welke impact ze hebben in de strijd voor het recht op gezondheid in Palestina.

Zamel geld in voor ons werk in Palestina

Samen houden we in de weken voor ons vertrek een inzamelactie voor het werk van Viva Salud in Palestina. We gebruiken onze reis en deelname aan de loopwedstrijd als insteek om onze vrienden, familie en collega’s te sensibiliseren over de situatie in Palestina en het werk van Viva Salud.

Wil je mee met ons op dit onvergetelijk avontuur?

Geen zorgen, je hoeft vandaag zeker niet definitief te beslissen! Zoals we hierboven vermelden, is dit bovendien onder voorbehoud van gunstige omstandigheden op het moment zelf.

Heb je al interesse? Of heb je vragen?

Vul dan alvast onderstaand formulier in, en stel vragen die je nu al hebt in het laatste vakje ‘jouw vragen’. We contacteren je.

Als Palestina nét iets te ver is voor jou, maar wil je wel geld inzamelen voor het werk van Viva Salud? Op 26 maart lopen we met het Viva Salud running team eveneens de Gent Marathon (verschillende afstanden). Of zoek andere sportevents in jouw buurt op onze loopkalender (binnenkort). Je kan voor elk sportief event fondsen inzamelen voor Viva Salud.

Door dit formulier te verzenden verklaar je je akkoord dat Viva Salud de door jou verstrekte gegevens bijhoudt om je naargelang je interesses op de hoogte te houden. Je kunt die gegevens opvragen, laten verbeteren en laten verwijderen. Dat kan via e-mail: info@vivasalud.be of per brief naar Viva Salud – Haachtsesteenweg 53 – 1210 Brussel. Met vragen of klachten kan je terecht bij: info@vivasalud.be of via telefoon: 02 209 23 65. Meer over het privacybeleid van Viva Salud vind je hier.