31/03 – Webinar: Vaccin-apartheid in Palestina en wereldwijd

31/03 Webinar Deel het vaccin, niet het virus

Nu meerdere vaccins tegen COVID-19 zijn goedgekeurd en de vaccinatiecampagne in een aantal landen begint te lopen, groeit de hoop dat het einde van de pandemie in zicht is. Maar niemand is veilig tot iedereen veilig is. Daarom heeft iedereen wereldwijd toegang nodig tot het vaccin. Om dat mogelijk te maken is er wel actie nodig. Deel het vaccin, niet het virus!

Medische apartheid in Palestina

De laatste weken wordt Israël de hemel in geprezen. Nergens anders is een groter deel van de bevolking gevaccineerd. Als alles volgens plan verloopt, hebben alle Israëlische burgers over een paar weken een prikje tegen COVID-19 ontvangen. Maar terwijl 750.000 illegale Israëlische kolonisten op de Westelijke Jordaanoever een spuitje krijgen, blijven de Palestijnen zonder bescherming achter. De Israëlische regering doet niets om de miljoenen Palestijnen in te enten die onder haar militaire bezetting leven.

Medische apartheid wereldwijd

Ook op mondiaal niveau dreigt een vorm van medische apartheid. Meer dan de helft van de vaccins tegen COVID-19 is toegediend in slechts 10 rijke landen. Op hetzelfde moment hebben meer dan 100 landen nog geen enkele inwoner gevaccineerd.

Tijdens ons webinar gaan we op zoek naar de obstakels om zo snel mogelijk wereldwijde immuniteit te bereiken en bekijken we welke actie jij kan ondernemen om de wereldwijde toegang tot COVID-19-vaccins te vergroten.

Praktisch

> Datum: woensdag 31 maart om 19u30

> Sprekers:

  • Ubai Aboudi van Bisan Center For Research and Development, Palestina
  • Julie Steendam, coördinatrice van het Europees burgerinitiatief ‘No Profit on Pandemic’

> Taal: Engels met simultaanvertaling naar het Nederlands en Frans.