Wij veranderen van bank !

Nous changeons de banque. We veranderen van bank

BNP Paribas Fortis heeft besloten om onze bankrekeningen stop te zetten. Dit is een eenzijdige stopzetting, waarvoor ze geen reden willen geven. Dus zullen we nu samenwerken met een meer ethische bank.

Naar een ethischere bank

Reeds een tijdje denken we erover om van bank te veranderen omdat onze huidige bank, BNP Paribas Fortis, betrokken is bij de financiering van de Israëlische nederzettingen in Palestina en greenwashing. Bedankt aan de donateurs die ons hierop wezen! Onlangs begonnen we met het treffen van de nodige stappen om van bank te veranderen, al waren we niet van plan om de overdracht zo abrupt als nu te doen.

Wat verandert er voor jou?

Veel van onze donateurs hebben een domiciliëring. De verandering van rekening gebeurt in dat geval automatisch, je hoeft niets te doen.

Degenen die ons via een permanente opdracht steunen of ons rekeningnummer hebben opgeslagen, vragen we om onze gegevens aan te passen en de volgende Triodos-rekening te gebruiken:

Nieuw rekeningnummer : BE17 5230 8138 7321 | BIC : TRIOBEBB

Wat betekent dit voor ons?

Jouw maandelijkse steun betekent veel voor ons. Het stelt ons in staat om het werk van onze partnerorganisaties en sociale bewegingen in Palestina, de Filipijnen en Congo op een duurzame manier te steunen en op lange termijn te werken.

BNP Paribas Fortis gaf geen reden op voor de stopzetting van onze samenwerking. Mogelijks stellen ze onze betrokkenheid bij de campagne “Don’t Buy into Occupation“, die hun betrokkenheid bij de financiering van de Israëlische nederzettingen in Palestina veroordeelt, niet op prijs.

De Palestijnen zijn het gewend om te leven en te strijden tegen onrechtvaardigheden. Ook wij krijgen nu in veel mindere mate met de gevolgen van de Israëlische bezetting te maken. Samen met jullie blijven we solidair met de strijd van de Palestijnen !

We verontschuldigen ons voor dit ongemak maar zijn ook trots dat we nu samenwerken met een meer ethische bank.

Wat kun je concreet doen?

  • Je hebt een domiciliëring: je hoeft niets te doen, de wijziging van uw rekeningnummer gebeurt automatisch.
  • Je hebt ons ingeschreven in je lijst van begunstigden: pas onze gegevensaan met het nieuwe rekeningnummer: BE17 5230 8138 7321.
  • Je hebt een doorlopende opdracht: je kan gemakkelijk een automatische domiciliëring instellen. Vul snel dit formulier in, en wij zorgen voor de rest. Of je kan je doorlopende opdracht aanpassen naar ons nieuw rekeningnummer: BE17 5230 8138 7321.