20 km door Brussel: loop voor een sterke publieke gezondheidszorg

Vind jij dat iedereen recht heeft op betaalbare en kwaliteitsvolle zorg? Ben je bovendien klaar voor een sportieve uitdaging? Kom dan in actie: loop de 20 km door Brussel met Viva Salud!

Op 31 mei 2020 lopen we door onze hoofdstad om de aandacht te vestigen op het belang van publieke gezondheidszorg. Hier in België, maar evengoed in de Filipijnen, Palestina en Congo, bedreigt privatisering onze gezondheidszorg.

Daarom staat elke kilometer die we lopen door Brussel in het teken van onze strijd voor een sterk publiek gezondheidssysteem!

We zoeken 100 lopers die samen 20.000 euro inzamelen. Dat is 200 euro per loper ofwel 1.000 euro per kilometer! Met het geld dat jij inzamelt help je ons campagne voeren om een sterk publiek gezondheidssysteem hoog op de politieke agenda te zetten, hier in België én in het Zuiden.

Met jouw enthousiasme, onze tips, steun en getuigenissen van onze partners heb je in no-time voldoende steun ingezameld. Ben jij klaar om ons te helpen en een topdag te beleven? Schrijf je nu in!

Wat mag je verwachten?

 • een schitterende ervaring
 • wij regelen jouw inschrijving: je plaats aan de start is verzekerd!
 • een Viva Salud loopshirt
 • eten en drinken voor en na de race
 • massa’s aanmoedigingen en schouderklopjes!
 • in ons zaaltje vlak aan de start kan je je omkleden en je spullen veilig achterlaten

Praktisch

 • Wanneer: zondag 31 mei 2020 om 10u
 • Inschrijvingskosten: 34 euro (25 euro deelname + 9 euro omkadering)
 • We vragen dat elke deelnemer zich minstens voor 200 euro laat sponsoren
 • Alle andere praktische informatie sturen we je toe na je inschrijving.

Tips en goede voorbeelden: succesvolle fondsenwerving

Naast het sportieve gaan we samen nog een uitdaging aan: zo veel mogelijk geld inzamelen voor de campagne voor publieke gezondheidszorg van Viva Salud in België, Palestina, Congo en de Filipijnen.

Zodra je bent ingeschreven kan je beginnen met het zoeken van sponsors: mensen die jouw inspanning steunen. Hoe sneller je hiermee begint, hoe meer sponsors je zal vinden.

We geven je graag de beste tips en goede voorbeelden mee. Als je op tijd begint, is een succesvolle fondsenwerving gegarandeerd!

Waarom lopen voor publieke gezondheidszorg?

Toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg is een fundamenteel mensenrecht dat het best gegarandeerd is wanneer de dienstverlening georganiseerd wordt door een overheid die onder democratisch toezicht staat. Privatiseringen bedreigen dat recht omdat het belang van private verstrekkers (winst maken) vaak niet overeenstemt met het publieke belang (kwaliteitsvolle en betaalbare gezondheidszorg). In onze paper ‘Waarom publieke gezondheidszorg beter is’ ontdek je meer hierover.

Blijf op de hoogte van sportevents met Viva Salud

 • Blijf op de hoogte van de sportactiviteiten met Viva Salud en sluit je aan bij ons Viva Salud Running Team op Facebook.
 • Schrijf je via het online formulier in voor updates via e-mail over onze sportactiviteiten.

Contact

Heb je nog vragen, materiaal nodig of wil je een persoonlijk gesprek?
Contacteer dan Kyra: 02 209 23 65 of via e-mail: 20km@vivasalud.be