Changemakers gaan in 2020 onvermoeid door

11.11.11 campagne Changemakers 2020

Changemakers zijn sterke mensen en straffe organisaties die actie ondernemen. In alle uithoeken van de wereld strijden ze voor beter. Voor mensenrechten, voor democratie, voor een planeet die blijft draaien. Meer dan ooit staan ze onder druk. Hun broodnodige werk wordt gedwarsboomd door dubieuze wetten en zelfs moord. Daarom steunt de campagne van 11.11.11 ook dit jaar opnieuw die changemakers.

Changemaker Tinay vecht voor mensenrechten in de Filipijnen

Ook Viva Salud steunt jaar in jaar uit changemakers wereldwijd en in het bijzonder in onze partnerlanden Congo, Palestina en de Filipijnen.

Changemaker Cristina ‘Tinay’ Palabay is directeur van KARAPATAN, een alliantie van mensenrechtenorganisaties en -verdedigers in de Filipijnen en partner van Viva Salud. Stemmen die zich kritisch uitlaten over het beleid van Filipijns president Rodrigo Duterte krijgen het steeds hard te verduren. Lastercampagnes, bedreigingen, arrestaties tot buitengerechtelijke executies zijn geen uitzondering. Ook Tinay kreeg meermaals doodsbedreigingen omwille van haar engagement. Daarom zetten we haar extra in de kijker tijdens de campagne van 11.11.11.