Lindsey tekent. Jij ook?

Lindsey tekent. Jij ook?

Lindsey is lid van de studentenbeweging Comac in Luik. In 2019 ging ze naar Palestina waar ze de partners van Viva Salud ontmoette. We vroegen haar naar de impact van de Israëlische bezetting op de toegang tot het vaccin voor de Palestijnen en waarom hij het Europees burgerinitiatief ‘Geen winst op de pandemie’ steunt.

Hoe zie je de toegang tot het covidvaccin in Palestina?

“Ik zie niet hoe de Palestijnen toegang tot het vaccin zouden krijgen, terwijl ze nauwelijks toegang hebben tot basisgezondheidszorg. Gewoon naar de dokter of het ziekenhuis gaan is al zeer moeilijk voor hen. Ik denk dat de pandemie enorm veel slachtoffers gemaakt heeft aan Palestijnse kant. En het vaccin, wel ik denk niet dat het de prioriteit is van de Israëlische regering om de Palestijnen de kans te geven op een waardig leven.”

Waarom de publieke gezondheidszorg in Palestina versterken?

“Ik denk dat het alle Palestijnen de kans zou geven om naar de dokter te gaan en het recht te hebben op behandeling wanneer ze ziek zijn. Ook het recht te hebben om voor hun gezondheid te zorgen, om waardig te kunnen leven, zonder zorg te moeten uitstellen voor zaken die vandaag perfect te behandelen zijn.”

“Daarom steun ik het Europees burgerinitiatief voor een vaccin voor iedereen. Jij ook?”

Interview en video: Logan Danhier