PODCAST #NOTATARGET

podcast

#NotATarget Episode 1. Being a health activist in the Philippines

Op donderdag 10 november lanceerden we onze podcastreeks #NotATarget. Met deze podcasts willen we in de eerste plaats het werk en de strijd van onze partners in Palestina, de Filipijnen en de DRC zichtbaar maken. Hun rechten worden op dagelijkse basis geschonden en hun leven en dat van hun familieleden bedreigd. Samen met de beperking van de democratische ruimte zijn de budgetten en actiemogelijkheden voor toegang tot de gezondheidszorg aanzienlijk verminderd, waardoor het leven van duizenden mensen, die vaak al leven in moeilijke omstandigheden, in gevaar komt.

Onze eerste podcastaflevering gaat dieper in op deze situatie. We interviewden Kat Berza – die werkt bij de Council for Health and Development in de Filipijnen – en Cristina Palabay – een gezondheids- en mensenrechtenactiviste bij Karapatan.


Beiden zijn rechtstreekse slachtoffers van het repressieve klimaat in de Filipijnen


#NotATarget Episode 2. Activism for freedom in Palestine

Onze tweede podcastaflevering neemt jullie mee naar de Palestijnse situatie. Islah Jad, professor en prominent figuur van het Palestijnse verzet, spreekt met Marc Botenga, Europees parlementslid, over de gewelddadige Israëlische repressie, de rol van de EU in het conflict en mogelijke actiemiddelen.

WAAROM EEN PODCAST?

Met deze podcastreeks willen we informatie en getuigenissen van gezondheidswerkers en -activisten uit de Filipijnen, Palestina en de DRC onder de aandacht brengen. We gaan dieper in op de privatisering van de gezondheidssector en het gevaar van besparingen op de financiële, materiële en menselijke middelen. We bespreken ook de impact op de samenleving en andere gevolgen die deze vicieuze cirkel in stand houden.


Steun de activisten die hun stem laten horen. Luister, abonneer je op ons podcastkanaal en spread the word! Binnenkort zal een tweede aflevering worden gepubliceerd over Palestina en later over de DRC.

Beschikbaar op VOLGENDE KANALEN: