Steuncampagne: Palestijnse gezondheidsactivisten in het vizier

In de voorbije maanden werden verschillende mensenrechtenactivisten door het Israëlische bezettingsleger opgepakt. Ook bij onze partners. Daarom lanceren we een solidariteitscampagne. Steun jij hen ook?

Ubai Aboudi, directeur van onze partner Bisan Center for Research & Development werd op gewelddadige wijze gearresteerd op woensdag 13 november, zeer vroeg in de ochtend.

Op het moment van de arrestatie was Ubai thuis, samen met zijn vrouw en 3 jonge zoontjes. De soldaten brachten het slot van de voordeur tot ontploffing en bedreigden Ubai en zijn gezin met hun wapen. Daarna namen ze hem mee in een militair voertuig. Een week later werd hij veroordeeld tot 4 maand administratieve detentie, zonder aanklacht, zonder proces.

Ubai is 35 jaar en al vele jaren zeer actief in verschillende organisaties die opkomen voor betere leefomstandigheden voor Palestijnse gemeenschappen die onder bezetting leven.

Voor ons is hij een collega en een vriend die zich 100% geeft in zijn werk, altijd klaar staat om vrienden te helpen, op de tippen van zijn tenen loopt om zijn zonen niet wakker te maken of een verrassingsfeest organiseert voor zijn vrouw om haar blij te zien.

Ubai en Waleed, een collega van onze andere partner Health Work Committees die in oktober gearresteerd werd, zijn twee moedige changemakers, mensen die het verschil maken en dagelijks vechten voor het respect van de rechten van de Palestijnen.

We lanceerden een fondsenwervingscampagne rond de case van deze gezondheidsactivisten. Met deze financiële steun helpen we organisaties als die van Ubai en Waleed om de strijd voor het recht op gezondheid te blijven voortzetten.

https://www.facebook.com/vivasaludbe/videos/486444648652788/?v=486444648652788