In het kader van de week van de Solidariteitsweek met de zorg organiseert Viva Salud op zaterdag 9 maart in het Théâtre des Riches Claires in Brussel een voorstelling van het toneelstuk Urgence.

Compagnie Adoc deed de afgelopen tien jaar ervaring op met documentaire theater, met verschillende producties in België en daarbuiten, waaronder de voorstelling Urgence. Centraal in het werk van Compagnie Adoc staat de dagelijkse realiteit van mensen in zowel hun werk als hun leven. Hun voorstellingen tonen de gevolgen van een schadelijk Europees beleid en toenemende budgettaire besparingen op onze openbare diensten.

De voorsteling Urgence gaat over onze gezondheidssector en gezondheidswerkers. De zorgverleners die de afgelopen jaren op straat kwamen en alarm slaan over hun situatie, het gebrek aan middelen, het tekort aan personeel en aan bedden in ziekenhuizen… Urgence geeft de dagelijkse realiteit weer, toont het lijden van zorgpersoneel en het gevoel van machteloosheid ten aanzien van de ongezonde werkomstandigheden en het gebrek aan de verbetering ervan. De voorstelling toont ook hoe de wereld eruit zou zien als de mens centraal zou staan in het beleid.

Wereldgebeurtenissen herinneren ons er aan hoe essentieel het is voor onze samenleving om sterke publieke diensten te hebben, toegankelijk voor iedereen. Een systeem dat ervoor zorgt dat niemand hoeft te kiezen tussen overleven en gezondheidszorg. Daar blijven we voor opkomen.

En dat is ook het doel van onze campagne: zorgen voor de zorg!

De voorstelling start om 19u. Voorafgaand organiseert Viva Salud van 17u00 tot 18u30  een gratis rondetafelaperitief in de gebouwen van ACV, op 150 meter van Les Riches-Claires waar het toneelstuk wordt vertoond.

Aan drie verschillende tafels wordt telkens één thema besproken: werkomstandigheden van het zorgpersoneel, toegang tot gezondheidszorg voor de LGBTQI+-gemeenschap en krimpende democratische ruimte voor zij die opkomen voor de rechten van de helden van de zorg.

De gesprekken zijn toegankelijk voor iedereen, voorkennis is niet vereist. Bevestig je aanwezigheid via onderstaand formulier.

▶︎ Het theaterstuk is toegankelijk vanaf 14 jaar

▶︎ De voorstelling duurt 90 minuten (inclusief een discussie met Compagnie Adoc en Viva Salud).

▶︎ Er wordt enkel in het Frans gesproken. Vertaling is niet voorzien.