Solidariteit in tijden van crisis

Voor Viva Salud en Cubanismo.be is de jaarlijkse paascampagne een succesvolle traditie. Elk jaar verkopen onze vrijwilligers en sympathisanten heel wat eitjes op verschillende gelegenheden.

Vandaag treft het coronavirus echter ook onze campagne. Alle inspanningen moeten nu gaan naar het bestrijden van het virus.

Onze campagne ging begin maart vlot van start, de eitjes waren op verschillende locaties al geleverd, tot.. het virus daar een stokje voor stak. Je kan onze campagne nog altijd steunen door een gift of toch paaseitjes te bestellen (voor 7 april). We houden je op de hoogte van de levering zodra mogelijk.

De positieve rol van Cuba in de strijd tegen deze wereldwijde pandemie is opvallend. De berichten over de Cubaanse doktersbrigade in Italië gaan ‘viraal’. We vinden solidariteit met Cuba ook in deze tijden broodnodig. Zij zijn ten slotte ook solidair met ons!

Als steun aan solidariteitsinitiatieven in België hebben we besloten om de paaseitjes die niet besteld worden als attentie te schenken aan het personeel in de gezondheidssector dat het beste van zichzelf geeft (dokters, verpleegkundigen, poetspersoneel…) in huisartsenpraktijken (o.a. van onze partner Geneeskunde voor het Volk), ziekenhuizen of aan sociale initiatieven.