Killing us softly: winstbejag en klimaat, hoe het onze gezondheid schaadt

In deze interactieve vormingsmodule ontdek je wat de oorzaken zijn van klimaatverandering en wat de belangrijkste gevolgen ervan zullen zijn. In het eerste deel wordt er via een quiz, een groepsgesprek en sprekende beelden ingegaan op het model van overproductie waarin wij vandaag leven.

In het tweede deel vind je een aantal pistes voor actie. Met Cuba als voorbeeld leer je hoe een land zich kan ontwikkelen met respect voor de natuur, door afstand te nemen van de grote dogma’s van ons economisch systeem.

Downloads

Interactieve panelen

Viva Salud werkte ook interactieve panelen uit die je gratis kan ontlenen. Zo kan je deze module op een leuke manier introduceren. Stuur een mailtje naar alexia@vivasalud.be voor meer info.

Quiz: mobilisatie tegen multinationals en klimaatverandering

Hier vind je een quiz over klimaatverandering en de impact van multinationals op het klimaat. Je kan deze quiz gebruiken bij vormingen over klimaatverandering. De quiz kan ook helpen om deelnemers ertoe aan te zetten om druk te zetten op onze regeringen, opdat ze beslissingen nemen in het belang van de mensen en de bescherming van onze planeet.
Je vindt telkens meer uitleg in de notes van de slides.

Download de quiz hier