Noodhulp Al AWDA – Gaza onder vuur

Gaza

Gezondheids- en gemeenschapsorganisatie Al Awda, partner van Viva Salud in Gaza, heeft jouw steun nodig!

Voor de vierde keer sinds 2008 lanceerde Israël eerder deze maand een nieuwe aanval op de belegerde Gazastrook. Gedurende drie dagen hebben bombardementen en luchtaanvallen 49 Palestijnen gedood, waaronder 17 kinderen. Gezondheids- en gemeenschapsorganisatie Al Awda verleende onder zeer moeilijke omstandigheden medische zorg aan tientallen slachtoffers.

Israël sloot de grensovergangen naar Gaza en verhindert dat brandstoftrucks de Gazastrook binnenkomen, wat een grote stroomcrisis veroorzaakt waardoor de Al Awda-gezondheidsvoorzieningen, 7 gezondheidscentra en 2 ziekenhuizen, slechts een paar uur per dag elektriciteit hebben. “In dergelijke omstandigheden is het uiterst moeilijk om medische zorg te verlenen aan gewonden. Na 4 uur elektriciteit hebben we te maken met een black-out van 12 uur”, verklaart een medewerker van Al Awda. “Ondanks de uitdagingen waarmee we werden geconfronteerd, hebben we echter het leven van 23 gewonden kunnen redden”, zei de algemeen directeur van Al Awda.

Op 7 augustus werd een onzekere wapenstilstand afgekondigd. Hoewel de bombardementen zijn gestopt, is de humanitaire nood in Gaza erg groot. “Al Awda heeft dringend brandstof nodig. We moeten onze strategische voorraad brandstof aanvullen die tijdens de aanvallen werd gebruikt”, aldus de algemeen directeur.

Al Awda heeft dringend jouw hulp nodig!

Met jouw steun kan Al Awda brandstof kopen voor de generatoren van de gezondheidsfaciliteiten en hun voorraden terug aanvullen. Het staakt-het-vuren is broos en een nieuwe escalatie wordt elk moment verwacht.